DOLAR 41,0958 0,51%
EURO 47,7801 0,57%
ALTIN 4.480,070,06
BITCOIN 45985041,37%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksekova’ya AFAD’dan 1008 çadır

Yüksekova’ya AFAD’dan 1008 çadır

Hakkari Valisi Ali Çelik'in talimatları doğrultusunda, Yüksekova için deprem hazırlıkları kapsamında AFAD tarafından 1008 aile tipi çadır gönderildi. Bu çadırlar, olası bir deprem durumunda kullanılmak üzere lojistik merkezinde muhafaza edilecek.

ABONE OL
1 Şubat 2024 09:27
Yüksekova’ya AFAD’dan 1008 çadır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Şubat 2024 09:27


Kaynak: İHA

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in talimatları ile AFAD tarafından Yüksekova ilçesine 1008 adet çadır gönderildi.
Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz hafta ilçeye yaptığı ziyaret sırasında muhtemel bir deprem için Yüksekova’da bir lojistik merkezi kurulacağını ve malzeme sevkiyatı yapılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine deprem hazırlıkları kapsamında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) gönderilen 1008 çadır ilçeye ulaştı.
Çadırların lojistik merkezi kurulana kadar bir depoda muhafaza altına tutulacağı öğrenildi.
Yüksekova’ya ulaştırılan çadırların aile tipi çadırlar olduğu öğrenilirken, lojistik merkezine toplamda 3 bin konteyner ve 10 bin çadırın getirilmesi bekleniyor.
Vali Çelik, daha önceki açıklamasında 3 bin konteynerin zemin ve saha düzenlenmesi yapıldıktan sonra kurulacağını ve muhtemel bir depremde ihtiyaç duyulacak malzemelerin burada muhafaza edileceğini ifade etmişti.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP