Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi kooperatifler mahallesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremde hasar görmüş yapılar ile devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle cadde ve sokaklarda bulunan yarım asırlık ağaçlar tehdit altında olmaya devam ediyor.
Ağır hasarlı yapılar ile kentsel dönüşüm için yapılan yıkım çalışmaları esnasında, dikkatsizlik, özensizlik ve bilinçsizlik vatandaşların tepkisini çekiyor. Zira yarım asırlık ağaçlar için yıllarca süren emeğin heba edilmesi söz konusu oluyor.
Öte yandan ağaçların etrafında bulunan çimento, taş, asfalt zemin ve moloz atıkları, ağaçların sulanmasına ve köklerinin havalanmasına engel olarak yarım asırlık ağaçların kurumasına ve zarar görmesine zemin hazırlıyor.
Yarım asırlık ağaçların zorlu emek gerektiren bir süreç ile esnaflar tarafından yetiştirildiğini ve emeklerinin yanısıra doğaya ve canlılara büyük katkısı olan yarım asırlık ağaçların yıkım ekiplerince, özensizce öyle bırakıldığını vurgulayan esnaflar ilgililerden bir an önce gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025