Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve fiyatı ile makul mobilya ürünlerinin satıldığı Sıpahi pazarı esnafı şu günlerde satış yapılamaması nedeni ile dertli. Mobilya olarak kullanılan çeşitli ev eşyaları yoğun olarak üretilmesine rağmen alıcısının olmaması nedeni ile esnafın elinde kaldı. Birçok mobilya ürünü maliyetinin altında satılmasına rağmen Diyarbakırlı vatandaşların ilgisini çekemiyor.
Yatak odası takımı, oturma gruplarına eşlik eden parçalar, mutfak eşyaları ve diğer mobilya ürünleri Sıpahi pazarında piyasa koşullarına göre makul olarak nitelendirilebilecek fiyatlar ile satılıyor. Kurumsal mobilya üreticilerinin satışa sunduğu giysi dolapları ortalama olarak 45 bin lira fiyat ile satılırken, sıpahi pazarında aynı ürün 20 bin liradan başlıyor.
Elinde bulunan mevcut mobilyaları satamayan Hüseyin Çetin, kurumsal mobilya üreticilerine oranla cazip fiyattan satış yapılmasına rağmen alıcı olmamasından yakınırken, “elimizdeki ürünler fabrikasyon ürünlerden daha dayanaklı ve uzun ömürlüdür. Piyasa koşullarının yarı fiyatına giysi dolabı satıyoruz. Buna rağmen herhangi bir alım satım canlılığı oluşmuyor” şeklinde konuştu.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025