DOLAR 41,0956 0,51%
EURO 47,8168 0,58%
ALTIN 4.481,670,08
BITCOIN 45948901,92%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üniversitede yer alan kafe de  Kürtçe menü

Üniversitede yer alan kafe de Kürtçe menü

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan bir cafe yemek menüsünde Kürtçeyi de kullandı.

ABONE OL
3 Haziran 2025 10:56
Üniversitede yer alan kafe de  Kürtçe menü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Haziran 2025 10:56


Kaynak: ALİ VURANEL

Kuzey Yıldızları Vakfı’nın çağrısı üzerine Dicle Üniversitesi yerleşkesinde hizmet veren bir cafe yemek menüsünde Kürtçe dilini kullandı.Kuzey Yıldızları Vakfı, restoran ve kafeterya sahiplerine yiyecek ve içecek menülerinde Türkçe’nin yanında Kürtçe kullanmaları çağrısında bulunmuştu.

Üniversite yerleşkesinde hizmet veren cafe de menüde yer alan yiyecek ve içeceklerin isimleri Türkçe ve Kürtçe yazıldı. Cafe sahibi Şimel Begik ”Yeni nesiller arasında dil ortadan kalktıkça, birçok genç artık Kürtçe konuşmuyor. Bu da Kürtçenin zamanla yok olmasına neden olur. Bu kararla birlikte, kendisi de kampanyaya katılmak ve bunun sorumluluğunu almak istediğini belirtti.
Kuzey Yıldızları Vakfı Üyesi Ayşe Eroğlu ”Kürtçe hizmet veren restoran ve kafelerin sayısının artmasını ve bunların da örnek teşkil etmesini umuyoruz dedi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP