Bütün Türkiye ve Diyarbakır’da yüksek fiyatlı tarifeler nedeni ile tepkilerin odağı haline gelen GSM şirketleri tarife ve paketler için istenen yüksek fiyat oranlarından geri adım attı. Öte yandan kimi GSM şirketlerinin düşük konuşma, SMS ve internet paketleri için istediği yüksek fiyatlara tepki gösteren Diyarbakırlılar birçok haber dizisinde protesto amacı ile yeni hat almaktan vazgeçtiklerini belirtmişti.
Gelinen aşamada Diyarbakır için özel ve Türkiye genelinde geçerli olmak üzere bütün GSM firmaları mevcut ekonomik koşulları baz alarak tarife ve paket fiyatlarını aşağı oranlara çekmeye başladı. İndirim kararına göre yeni hat başvurusunda bulunanlar ortalama düzeyde 250 liralık bir ücret ile karşılaşacak.
“Halen Yüksek”
GSM şirketlerinin almış olduğu kararların yerinde olduğunu dile getiren kimi Diyarbakırlılar fiyatların bir miktar daha düşmesinin gerekli olduğunu söylerken, kimi Diyarbakırlılar ise “yurt dışına satılan paket ve tarifeler bizden çok ucuz. Biz neden çok yüksek ödüyoruz. Alınan kararlar doğrudur ama halen yüksek” diye konuştu.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025