Şehitlik Semti’nde Durak Önündeki Telefon da Hedef Oldu
Tahrip edilen kamu telefonlarından biri de Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik semtinde bulunuyor. Diyarbakır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının hemen önünde yer alan otobüs durağındaki Türk Telekom telefonunun ahizesi yerinden sökülerek çalındı. Çevre esnafı ve vatandaşlar, telefonun uzun süredir bu şekilde olduğunu, ancak herhangi bir onarım veya müdahale yapılmadığını belirtiyor.
“Kullanılamaz Halde, Sadece Görüntü Kirliliği Oluşturuyor”
Mahalle sakinleri, geçmişte bu tür sokak telefonlarının acil durumlarda işe yaradığını ifade ederken, artık birçoğunun kullanılamaz durumda olduğunu ve bakımsız halleriyle görüntü kirliliğine neden olduklarını söylüyor. Vatandaşlardan biri durumu şöyle özetledi:
“Bu telefonlar zamanında işe yarıyordu. Şimdi hem çalışmıyor hem de bu halde bırakılıyor. Ahizesi yok, kabloları dışarıda. Belediyenin ya tamir etmesi ya da kaldırması gerekiyor.”
Güvenlik ve Denetim Zafiyeti
Kentin farklı bölgelerinde benzer manzaralara rastlanıyor. Telefon ahizelerinin çalınması ve kutuların tahrip edilmesi, hem güvenlik zaafiyetine hem de kamu malına zarar verilmesine işaret ediyor. Vatandaşlar, kamu malına verilen zararın cezasız kalmaması ve bu tür alanların daha sık denetlenmesi gerektiğini dile getiriyor.
Yetkililere Çağrı: “Ya Onarın Ya Kaldırın”
Diyarbakırlılar, atıl durumdaki bu telefonların ya yeniden işler hale getirilmesini ya da tamamen kaldırılarak temiz bir çevre görüntüsü sağlanmasını istiyor. Türk Telekom yetkililerine ve yerel yönetimlere çağrıda bulunan vatandaşlar, bu tür kamu araçlarının kaderine terk edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025