DOLAR 41,1694 0,29%
EURO 48,2258 0,49%
ALTIN 4.597,670,03
BITCOIN 4448741-0,90%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarih Yaklaştı Fiyatlar Aynı Kaldı

Tarih Yaklaştı Fiyatlar Aynı Kaldı

Kış lastiği zorunlu kullanımının süresinin bitmesine sayılı günler kalırken, servislerde lastik değişim ücreti geçen yıl ile aynı kaldı.

ABONE OL
26 Mart 2025 14:27
Tarih Yaklaştı Fiyatlar Aynı Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 Mart 2025 14:27


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Karayolları ulaşım yönetmeliğinde zorunlu halleri ifade eden talimatlar nedeni ile araç sürücülerinin belli tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Bu tarihlerden başlıca olanlarından biride 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri oluyor. Söz konusu tarihler ise zorunlu araç lastik değişimlerinin yapılmasını kapsıyor. Lastik değişimlerinin zorunlu olması mevsim koşulları nedeni ile olurken, değişimlerin yapılmaması halinde trafik yönetmeliğine göre yaptırımı bulunuyor.

Öte yandan söz konusu koşullar gereği 1 Nisan tarihinde yaz lastiklerinin kullanılması her yıl olduğu gibi bu yılda tekrardan zorunlu olacak. Bu zorunluluk dahilinde oluşacak araç lastik değişim talebi başlamadan Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan çoğu işletme şimdiden işçilik ücretlerinde geçen yıl uygulanan tarifenin devamına karar verdi.

Geçen yıl tek lastiğin değişim ücreti için uygulanan işçilik ücreti 200 liradan, takım lastik değişim ücreti için alınan işçilik ücreti ise 800 liradan başlıyordu. Öte yandan kimi Diyarbakırlı vatandaşlar alınan karar doğrultusunda lastik değişim ücretlerinin aynı kalmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP