Bütün Türkiye’de olduğu gibi giderek büyüyen ve karmaşık bir hale gelen başıboş biçimde sokaklarda dolaşan ve kimi zaman dehşet saçan haberlerle gündeme gelen köpek sorunu bitmeden bu kez vatandaşlar yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmalarından yakınıyor. Söz konusu sorun ise kimi duyarsız ve sorumsuz vatandaşların evcil olan ve çiftlik ortamında yetiştirilen köpek ırklarının sokaklara terk edilmesi nedeni ile oluşuyor.
Öte yandan soruna örnek oluşturan görüntü ise Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesinde sokağa atılmış bir tür köpeği oluyor. Mahallede 7 yılı aşkın bir süredir büfe işleten İbrahim İlkaldı isimli esnaf geçici bir heves ile tür köpeği alıp sokağa atan vatandaşların sayısının yüksek oranda olduğunu belirtirken, “son zamanlarda başıboş sokak köpeklerinden daha büyük bir sorunumuz oluştu. Mahallede veya başka bölgelerde tür köpekleri sokaklara atılıyor. Sabah akşam bu tür köpekleri bizlerden yemek istiyor. Vatandaşlara sesleniyorum geçici bir heves ile köpek almayın. Eğer köpeklerinize bakmayacaksanız almayın. Günahını boynunuza dolamayın” dedi.
Ayrıca esnaf İlkaldı sokaklarda evcil veya başıboş sokak köpeklerinin bulunmaması için yetkili bütün kurumlara çağrıda bulunarak harekete geçmesinin gerekli olduğunun altını çizdi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025