Diyarbakır’da mutfakların vazgeçilmezi olan soğanın kilogram fiyatı artınca, halk çareyi tohumluk soğan almakta buldu.
Diyarbakır’da Tohumluk Soğanın Kilosu 100 TL’yi Buldu
Son dönemde pazarda ve marketlerde soğan fiyatlarının yükselmesi, birçok tüketiciyi zor durumda bıraktı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, daha uygun fiyatlı alternatifler arayışına girdi. Diyarbakır’da tohumluk soğanın kilosunun 100 TL’ye kadar çıkması ise dikkat çekti.
Üreticiler, talebin artmasıyla birlikte tohumluk soğanın satışlarında büyük bir hareketlilik yaşandığını belirtiyor. Pazar esnaflarından Hacı Mahmut Varlı, “Vatandaş artık yemeklik soğan almak yerine tohumluk soğan alıp kendi ihtiyacını karşılamak istiyor” diyor.
Uzmanlar ise bu eğilimin, bireysel üretimin artmasına ve vatandaşların kendi sebzelerini yetiştirme çabasına işaret ettiğini söylüyor. Ancak tohumluk soğanın da fiyatının hızla yükselmesi, ilerleyen günlerde bu çözümün ne kadar sürdürülebilir olduğu konusunda soru işaretleri yaratıyor.
Soğan fiyatlarındaki bu artışın nedenleri arasında üretim maliyetlerinin yükselmesi, arz-talep dengesizliği ve tarımsal girdi fiyatlarının artması gösteriliyor. Vatandaşlar ise yetkililerden fiyatların makul seviyelere çekilmesi için adım atılmasını bekliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025EKONOMİ
29 Ağustos 2025