DOLAR 41,0985 0,76%
EURO 47,6148 0,83%
ALTIN 4.454,56-0,52
BITCOIN 45707841,57%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Nisan 2025 10:19


Kaynak: AA

Siirt’te yaralı halde bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı, yalnız başına bulunan ayı yavrusu jandarma ekibi tarafından sütle beslenip doğaya bırakıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığının yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Eruh ilçesine bağlı Budamış köyünde ayı yavrusunu yalnız gören vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Bölgeye giden ekip, yaptığı incelemede yavrunun sağlıklı olduğunu belirledi.

Ekip tarafından sütle beslenen yavru, bulunduğu bölgeye yakın ormanlık alana bırakıldı.

Pervari ilçesinin Ekindüzü köyünde de jandarma ekibi tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi’ne (HAYDİ) teslim edildi.

HAYDİ tarafından ilk müdahalesi yapılan şahin, tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP