DOLAR 41,0983 0,51%
EURO 47,7255 0,57%
ALTIN 4.471,73-0,14
BITCOIN %
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siirt’in üretim potansiyeli yeni teşviklerle ele alındı

Siirt’in üretim potansiyeli yeni teşviklerle ele alındı

Siirt TSO ve DİKA işbirliğiyle “Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi ve Yeni Teşvik Sistemi” toplantısı düzenlendi. Siirt’in üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi vurgulandı.

ABONE OL
3 Temmuz 2025 15:27
Siirt’in üretim potansiyeli yeni teşviklerle ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Temmuz 2025 15:27


Kaynak: AA

Siirt’te Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğiyle “Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi ve Yeni Teşvik Sistemi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Siirt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, oda konferans salonunda düzenlenen toplantıda, ülkenin kalkınma yolculuğunda devletle el ele omuz omuza yürüme kararlılığını ifade etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Siirt’in tarih boyunca ticaretin, emeğin, üretimin merkezi olduğunu belirten Kuzu, “Bu topraklar, insanıyla, kültürüyle, coğrafyasıyla bir potansiyeldir. Bugün bu potansiyelin farkında olmak onu harekete geçirmek ve hak ettiği değeri kazandırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.

Siirt’in genç, dinamik ve çalışkan nüfusu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile kadim ticaret geçmişi olan illerden olduğunu belirten Kuzu, bu potansiyelin gerçek değere dönüşmesi, planlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma politikalarıyla mümkün olduğunu belirtti.

DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç de yeni teşvik sistemi hakkında sunum yaptı.

Toplantıya ilgili kurum müdürleri ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP