DOLAR 41,0955 0,51%
EURO 47,6113 0,57%
ALTIN 4.462,53-0,34
BITCOIN %
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siirt yayla peyniri büyük ilgi görüyor

Siirt yayla peyniri büyük ilgi görüyor

Siirt'te üretilen ve kış hazırlıkları için kilolarca satın alınan yayla peyniri, İstanbul, İzmir ve Mersin'de yoğun talep görüyor.

ABONE OL
29 Nisan 2024 11:02
Siirt yayla peyniri büyük ilgi görüyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Nisan 2024 11:02


Kaynak: İHA

Siirt’te peynir sezonunun başlamasıyla birlikte yayla peynirine talep arttı. Vatandaşlar kilolarca koyun peynirini alarak kış hazırlığı yapmaya başladı.

Siirt’te yapılan yayla peynirinin İstanbul, İzmir ve Mersin’de yoğun talep gördüğü belirtildi. Her yıl ilkbahar mevsimiyle birlikte göçerler tarafından yaylalarda üretilen Siirt’in yöresel peyniri, bu yıl da tezgahlardaki yerini aldı. Peynir sezonunun başlamasıyla birlikte satışların arttığını belirten peynirci Ahmet Toprakçı, “Peynir göçer peyniridir. Kışlık peyniri burada satıyoruz ve herkes kış için peynir alıyor. Kimi 50, 100, 150, 200 kilogram peynir alıyor. Bizim Siirt peyniri meşhurdur. Hepsi koyun peyniridir, göçerlerindir. Çemikari Pervari tarafından geliyor. Tabi şimdi havalar daha sıcak olmamış ama 20 gün 1 aya kadar bütün peynir satılıp biter” dedi.

 

SİİRT’TE YAPILIYOR, İSTANBUL, İZMİR, MERSİN’DE YOĞUN TALEP GÖRÜYOR KIŞLIK PEYNİR SATIŞA ÇIKTI

“İl dışından çok yoğun talep var”

İl dışından da peynire yoğun talep olduğunu söyleyen Toprakçı, “İzmir’e, İstanbul’a, Ankara’ya, Mersin’e her yere gidiyor bu peynir. Bizim peynir bir numara çok kalitelidir. Kışlık herkes alıyor bunu. Biz de burada satıyoruz. Yayladan gelen peyniri biz buradan satıyoruz. Kışlık peyniri bazıları yer altına koyuyorlar, bazıları ise soğuk hava deposuna koyuyorlar. Şu anda kilosu 130 TL ama yaz ilerledikçe 200 TL’ye kadar da çıkabilir” şeklinde konuştu.

SİİRT’TE YAPILIYOR, İSTANBUL, İZMİR, MERSİN’DE YOĞUN TALEP GÖRÜYOR KIŞLIK PEYNİR SATIŞA ÇIKTI

Peynir almaya gelen Yasin Toprak, “Peyniri her sene alıyoruz. Market peyniri yenmiyor. Yazın alıp kışın yiyoruz. Fiyatı da 130 TL uygundur. Bu taze peynirdir. 20 veya 25 kilo alıyoruz. Yazın alıyoruz, kışın tüketiyoruz” diye konuştu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP