Diyarbakır’da hobi olarak kurulan bostanlıklar kurumaya yüz tuttu. Kimi Diyarbakırlı vatandaşların uğraş için kurdukları bostanların kurumasına neden olan ise kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmesi oluyor. Bostanlıkların kuruduğu alanların başında ise Kayapınar ilçesi Fırat ve Mezopotamya Mahalleleri gelirken, kimi vatandaşlar ise Temmuz ayının ikinci yarısı ile birlikte çoğu bostanlıkların kuruduğunu belirtiyor.
Öte yandan kimi vatandaşlar ise bostanların kurumaması için sulama sistemlerini yerleştirdiklerini buna rağmen bostanlıkların sıcak hava koşullarından etkilenerek kuruduğunu ifade ederken, bazı vatandaşlarda ilk defa bir yaz sezonunda ekilen sebze fidelerinin yandığını aktardı.
5 yılı aşkın bir süredir hobi olarak 30 metrekare alanda bostan ektiğini söyleyen Ömer Kır ise, “gördüğünüz alanda 5 yıldır bostan ekiyorum. Önceki 4 yıl boyunca çeşitli sebze fideleri ektim ve ürün aldım. Ancak bu yıl yaşanan sıcaklıklar nedeni ile iki kez ektiğimiz fideler kurudu. İlk defa böyle bir şeye şahit olduk” şeklinde konuştu.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025