DOLAR 41,1139 0,53%
EURO 47,8587 0,59%
ALTIN 4.484,070,04
BITCOIN 4571110-0,63%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şeridi tahrip kaldırımı yok!

Şeridi tahrip kaldırımı yok!

Yayaların kullanımı için belirtilen yaya şeridinin tahrip olduğu ve kaldırımın olmaması dikkat çekiyor.

ABONE OL
15 Aralık 2024 11:19
Şeridi tahrip kaldırımı yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Aralık 2024 11:19


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Karayollarında araçların hızlı ve akışkan trafiği nedeni ile olası kazalardan vatandaşların etkilenmemesi için yaya şeritleri önemli oluyor. Yaya şeritleri karşıdan karşıya geçmekte ve trafik ışıklarının olmadığı noktalarda araç sürücülerini uyarmak için ve yayaların emniyetli biçimde karayolunu kullanmaları noktasında ayrıca öneme sahip olmaktadır.

Yaya şeritleri refüjler ile bağlanırken bir diğer önemli husus ise kaldırımların olmasıdır. Kaldırımlar yayaların yağışlı havalarda çamur ve balçığa bulaşmadan ilerlemesi için büyük bir işleve sahiptir.

Ancak Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi sınırlarında bulunan ve kentin yoğun araç ve yaya trafiği konusunda en işlek noktalarından olan Diyarbakır Doğum Hastanesi kavşağında bulunan noktada araç sürücülerini uyaran yaya şeritlerinin tahrip olduğu ve orta refüjde kaldırım olmadığı görülüyor.

Söz konusu bu durum akşam karanlığında reflektör görevi gören şeritleri kullanan vatandaşların araç sürücülerinin fark edilmemesine ve yağışlı havalarda vatandaşların orta refüjü kullanırken çamur ve balçık ile sorun yaşamasına zemin hazırlıyor. Şeritlerin yenilenmesi ve orta refüjde yaya yolunun yapılması vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP