Şekerlemeler içerisinde ayrıcalıklı bir konumda bulunan ve katı akışkan görüntüsü ile yediden yetmişe vatandaşların iştahını kabartan Osmanlı macunu tezgahlarda yer edinirken, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde seyyar satıcılık yapan esnaflar tarafından satışına başlandı. Satışına başlanan Osmanlı macunu şimdiden yoğun ilgi ile karşı karşıya kaldı.
Rengarenk görüntüsü nedeni ile ilgi çeken Osmanlı macun şekeri aynı zamanda içeriği nedeni ile de vatandaşların ilgisini üzerinde çekiyor. Kivi, portakal ve limonun gibi ürünlerin kullanılarak yapıldığı Osmanlı macun şekerini en çok tüketen yaş grubu ise 6 il 15 yaş aralığı oluyor.
Öte yandan Sur ilçesi kaldırımlarında satışı yapılan Osmanlı macun şekeri günde 150 adet düzeyinde satılırken, bu rakamın Ramazan ayının bitmesi ile katlanacağı esnaflar tarafından belirtiliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025