DOLAR 41,0981 0,51%
EURO 47,7047 0,56%
ALTIN 4.469,96-0,18
BITCOIN 45926692,08%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sason’da en iyi bal yarışması düzenlendi

Sason’da en iyi bal yarışması düzenlendi

Batman'ın Sason ilçesinde kara kovan bal üreticileri arasında en iyi bal yarışması düzenlendi.

ABONE OL
1 Eylül 2024 15:41
Sason’da en iyi bal yarışması düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Eylül 2024 15:41


Kaynak: İHA

Sason ilçesinde ikincisi düzenlenen ‘Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’ etkinlikleri dahilinde düzenlenen en iyi bal yarışmasında 11 besici tarafından standa getirilen bal arasında, alanında uzman ekipler tarafından yapılan analizler sonucunda en iyi birinci, ikinci ve üçüncü bal seçildi.
Düzenlenen yarışmada jüri üyesi olarak katılan Sason Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İbrahim Selçuk Kuru, bal değerlendirmesini 4 ana unsur üzerinden değerlendirdiklerini söyledi. Kuru, “Burada bal yarışması yapıldı. Yarışmaya 11 besici katılım sağlamış durumunda. Ben bir jüri üyesi olarak 4 parametre üzerinden ballarımızı değerlendireceğiz. Bu ballarımız renk, koku, tat ve aroma üzerinden değerlendirmeye alınacak. Yarışmada dereceye giren besicilerimize takdir belgesi verilecek. Bilindiği gibi Sason balı çok kıymetli bir baldır. Bizlere üretim aşamasını da takip ettiğimiz Sason balının yapılan analizlerde de çok değerli bir bal olduğu ortaya çıkmıştı” dedi.
Sason’da ikincisi düzenlenen Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali dahilinde bal yarışması düzenlediklerini belirten bal yarışması koordinatörü Sason İlçe Tarım Müdürü Hasip Okay, “Bu yıl yapılan yarışmaya seçilen 5 jüri üyelerimiz balda tat, koku, renk ve aramaya bakarak en iyi balı seçti. Dereceye giren besicilerimize ödüller verilecek. Geçen yıl yarışmada birinci olan balımızı açık artırma ile 160 bin liradan satmıştık. Bu yılda birinci gelen balımızı açık artırma ile satışa sunacağız” şeklinde konuştu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP