DOLAR 41,0948 0,53%
EURO 47,7912 0,58%
ALTIN 4.479,750,05
BITCOIN 45983670,77%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Bayramı öncesi tatlı tüketimi ikiye katlandı

Ramazan Bayramı öncesi tatlı tüketimi ikiye katlandı

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlı satışlarında büyük bir artış yaşanıyor. Kadayıf ve baklava üretimi yapan firmalar, yoğun talebe yetişebilmek için üç vardiya halinde çalışmaya başladı.

ABONE OL
26 Mart 2025 12:28
Ramazan Bayramı öncesi tatlı tüketimi ikiye katlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 Mart 2025 12:28


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Geçen yılki bayram dönemine kıyasla satışlarının iki katına çıktığını belirten tatlı üreticileri, her eve tatlı girmesi için fiyatları uygun tutmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Üretimde Rekor Artış

Diyarbakır’daki tatlı üreticilerinden biri olan ve yıllardır sektörde çalışan baklava ustası Ali Kaya, bu yıl Ramazan ayı boyunca üretimlerini artırdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Ramazan Ayı ve bayram nedeniyle şu an üç vardiya halinde çalışıyoruz. Normalde bayram öncesi ürettiğimiz baklava miktarı 800-900 kilo civarındayken, şu an satışlarımız neredeyse iki katına çıktı. Günlük bir buçuk ton tatlı üretiyoruz. Bayrama özel talepler doğrultusunda toplamda 30-35 ton tatlı çıkarmayı planlıyoruz. Bunun 22 tonunu baklava, 8-10 tonunu ise kadayıf oluşturacak. Geçen Ramazan Bayramı’nda 25 ton ürün satışı yapmıştık, bu yıl talep daha fazla.”

Kaliteli Ürün, Uygun Fiyat

Ali Kaya, kullandıkları malzemelerin kalitesine büyük önem verdiklerini ve fiyatları olabildiğince düşük tuttuklarını vurguladı:

“Baklavamızda kullandığımız yağ tamamen orijinal ve Şanlıurfa’dan temin ediliyor. Aynı şekilde fıstığımız da Gaziantep’ten geliyor. Kalitemiz değişmiyor ama fiyatlarımızı halkın alım gücüne uygun hale getirmek için kar marjını düşük tutuyoruz. Herkesin evinde bayramda tatlı bulundurabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer firmalara kıyasla daha uygun fiyatlar sunarak daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz.”

Fıstıklı Tatlılara Yoğun İlgi

Tatlı satışlarında en çok tercih edilen ürünlerin başında fıstıklı baklava ve fıstıklı tatlı çeşitleri geliyor. Ali Kaya, tüketicilerin genellikle fıstıklı ürünleri tercih ettiğini belirterek, “Arz ve talebe göre cevizli ve fıstıklı tatlı satışlarımız değişkenlik gösterse de, genel olarak fıstıklı baklava ve fıstıklı tatlı çeşitleri ağırlıklı olarak talep görüyor” dedi.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte tatlı üreticileri yoğun mesai harcarken, Diyarbakırlılar da misafirlerine sunacakları tatlıları almak için şimdiden siparişlerini veriyor. Artan taleple birlikte üretimde rekor seviyelere ulaşan tatlıcılar, bayram sofralarını tatlandırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP