DOLAR 41,0951 0,51%
EURO 47,7998 0,57%
ALTIN 4.479,550,04
BITCOIN 46110841,72%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Perre Antik Kent’te 2 bin yıllık kabartmalar ziyaretçi akınına uğruyor

Perre Antik Kent’te 2 bin yıllık kabartmalar ziyaretçi akınına uğruyor

Adıyaman'da bulunan perre antik kenti'nde sergilenmeye başlanan 2 bin 100 yıllık kabartmalar, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. apollon ve kral antiokhos’un tokalaşma sahnesi büyük dikkat çekiyor.

ABONE OL
30 Eylül 2024 12:10
Perre Antik Kent’te 2 bin yıllık kabartmalar ziyaretçi akınına uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Eylül 2024 12:10


Kaynak: İHA

Adıyaman’da, Kommagene Uygarlığının beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kent’te Mayıs ayından itibaren sergilenmeye başlanan 2 bin 100 yıllık kabartma steller ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
Adıyaman’ın Gerger ilçe sınırlarında yer alan bin 650 rakımlı Kımıl Dağı’nda tespit edilen kült alanından askeri helikopterlerle Adıyaman merkeze taşınan 2 stel restore edildikten sonra 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde Perre Antik Kentte ziyarete açılmıştı.
Apollon ile Kral Antiokhos’un tokalaşma sahnesinin bulunduğu 1.3×1.76 ebatlarında 3 ton 500 kilo, her iki tarafında yazıt olan stel ise 1,16×1.76 ebatlarında 2 ton 200 kilo ağırlığındaki bu 2 stelin sergilenmeye başlamasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kabartma stellerin ziyarete açıldığı günden beri yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.
Konuyla ilgili bilgi veren Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Gerger Kımıl Dağı’ndan getirmiş olduğumuz kabartmalar, 2024 Dünya Müzeler Gününde, 18 Mayısta açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışın sonucunda ise insanlar buraya geldiğinde özellikle bu kabartmaları çok soruyorlardı ve bu kabar8tmalar ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret etmiş olduğu bu kabartmalar çok ilgi gördü” diye konuştu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP