Amida Haber’de yer alan habere göre; Diyarbakır’da yaşayan 5 yaşındaki A. R.E, 3 yaşında otizm teşhisi aldı. Özel eğitim alan E, geçen yıl anaokuluna başladı. E, bu yıl 23 Nisan Anaokulu’na adrese dayalı sisteme göre kaydedildi.

Tarihi Hevsel Bahçeleri’nden Toplanan Dutlar Tezgâhlara Düştü
Tarihi Hevsel Bahçeleri’nden Toplanan Dutlar Tezgâhlara Düştü
İçeriği Görüntüle

‘Bir haftadır okula gidemiyor’

Annesi Huriye E’nin iddiasına göre, hem okul yönetimi hem sınıf öğretmeni “davranış bozukluğu” gösterdiği “akranlarına şiddet uyguladığı” için oğlunun okula gönderilmemesini istedi. Huriye E, “Geçen hafta Perşembe günü, oğlumun ağlama krizine girdiğini söyleyerek okuldan arandık. Eşim gittiğinde okul idaresi ile aralarında tartışma çıkmış. Okul yönetimi polis çağırmış. İki tarafta da birbirinden şikayetçi olmadı. Oğlumu bir haftadır okula gönderemiyorum. Okul yönetimine sınıfının değiştirilmesini istedim ancak yapmadılar” dedi.

Huriye E, hem okul yönetimine hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurduklarını belirterek, “Oğlumun ya okulunun ya da sınıfının değiştirilmesini istiyorum” dedi.

‘Aile RAM’a götürmüyor’

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise iddiaları yalanlayarak, “Aile müdür yardımcısına saldırmış. Çocukta davranış bozukluğu olduğu için RAM’a yönlendirilmiş, çocuğun durumunun RAM’da yeniden değerlendirilmesi lazım. Ama aile RAM’a götürmemek için direniyor” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

Kaynak: Ramazan SEYKAN