Deprem sonrası ağır hasarlı binaların yıkılmasıyla birlikte yeni konutlara yerleşen vatandaşlar, bu kez de asansör arızaları ve temizlik hizmetlerinin aksaması yüzünden mağdur olduklarını dile getirdi. Apartmanlarda görevli temizlik personeli olmasına rağmen düzenli temizlik yapılmadığını belirten sakinler, pislik ve düzensizlik yüzünden dairelere farelerin girdiğini ifade etti.

ü
Vatandaşlar ayrıca, asansörlerin sürekli arızalanması nedeniyle yaşlı, hasta ve engellilerin büyük zorluklar çektiğini, özellikle yüksek katlarda oturan ailelerin mağduriyet yaşadığını söyledi. Tepkilerini dile getiren 4. Etap sakinleri, site yönetim binası önünde toplanarak “Yönetim istifa” sloganlarıyla protesto gerçekleştirdi.
Sorunlar sadece asansör ve temizlikle sınırlı değil. Oğlaklı TOKİ sakinleri; yetersiz ulaşım seferleri, çocuk parklarının bakımsızlığı, çevre düzenlemesinin yapılmaması, otopark sıkıntısı, pazar yeri ve sağlık ocağı eksikliği gibi birçok problemden de şikâyetçi. Vatandaşlar, defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen kalıcı bir çözüm bulamadıklarını dile getirerek, sorunların bir an önce çözülmesini talep ettiler.