DOLAR 41,0976 0,51%
EURO 47,6877 0,56%
ALTIN 4.467,79-0,22
BITCOIN 45933841,46%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nemrut Dağı’nda düşerek yaralanan Fransız turist ekiplerce kurtarıldı

Nemrut Dağı’nda düşerek yaralanan Fransız turist ekiplerce kurtarıldı

Adıyaman'da Nemrut Dağı'na çıkan Fransız turist Patrick Jassem, kar ve tipi nedeniyle dengesini kaybederek düştü. Turist, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekiplerince güvenli alana indirildi.

ABONE OL
15 Nisan 2025 20:21
Nemrut Dağı’nda düşerek yaralanan Fransız turist ekiplerce kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Nisan 2025 20:21


Kaynak: AA

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı’na çıkan ve yoğun kar yağışı ile tipi nedeniyle düşerek yaralanan Fransız turist, bölgede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Devasa heykelleri ve tümülüsü görmek için Nemrut Dağı’na çıkan Patrick Jassem (72), zirveye yakın noktada kar ve tipi nedeniyle dengesini kaybederek yere düştü.

Ayağından hafif yaralanan turist, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilerleyemedi.

Bu sırada bölgede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri, görüş mesafesinin yer yer düştüğü alanda yaralı turistin kollarına girip güvenli şekilde yürüyüş yoluna indirdi.

Fransız turist, müdürün makam aracıyla Cendere Köprüsü’ne kadar getirilerek burada bekleyen ambulansa teslim edildi. Jassem, Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, AA muhabirine, Nemrut Dağı’nda düşen yabancı turisti güvenli alana getirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Yabancı misafirimiz düşerek ayağından yaralandı. Bizler de o sırada bölgedeydik, misafirimiz yürüyemeyince 5 kişiden oluşan ekibimizle kollarına girip aşağıya kadar getirdik ve daha sonra makam aracımızla Cendere Köprüsü’nde bekleyen ambulansa aldık.”

Yelken, Nemrut Dağı’nda zaman zaman kar yağışı ve tipi olduğunu ifade ederek, ziyaretçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP