DOLAR 41,0952 0,51%
EURO 47,7917 0,58%
ALTIN 4.479,430,06
BITCOIN 46168622,15%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maden Karşıtı Kulp Köylüleri STK’larla Baro’da Toplandı

Maden Karşıtı Kulp Köylüleri STK’larla Baro’da Toplandı

Kulp'un (Pasur) mahallelerinin kurdukları platformlar, sivil toplum kuruluşları ve DEM Parti Ekoloji sözcüleri maden talanına karşı verilen mücadele kapsamında Diyarbakır Barosu'nda buluştular.

ABONE OL
17 Ekim 2024 12:06
Maden Karşıtı Kulp Köylüleri STK’larla Baro’da Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Ekim 2024 12:06


Kaynak: MEHMET EMİN ALTUN

Diyarbakır Barosu’nda Maden Talanı Toplantısı

Toplantıda Gavgas, Kuyê, Arketîn, Awdegês, Xuruç’un içerisinde yer aldığı Kasor Havzası Koruma Platformu, Hesandin Yaylası Koruma Platformu, Sarım Havzası, Baro, Hukukçular Derneği ile DEM Parti Ekoloji ve Tarım Komisyonu Eş Sözcüleri hazır bulundu.

Diyarbakır Barosu’nda gerçekleştirilen toplantı oldukça sıcak bir ortamda gerçekleştirildi. Ülkede korkunç bir yağma ve talan sürecinin yaşandığı, bunun doğal yaşam alanlarımızı da hedef aldığı tespitinde bulunuldu ve yapabilecekler masaya yatırıldı.

Organizeli Yağmaya Karşı Organizeli Örgütleme

Organizeli bir şekilde ölçüsüzce ve pervasızca gelen yağmaya karşı ortaklaşmanın, örgütlerinin, bir araya gelmenin ve hatta batı illerindeki ekoloji hareketleriyle beraber hareket etmenin, onların tecrübelerinden istifade etmenin önemi üzerinde duruldu.

“Ekoloji Çalıştayı” Fikri Öne Çıktı

Dem Parti Ekoloji Sözcüleri de maden şirketlerinin arkalarına aldıkları iktidarın sınırsız gücünü kötüye kullandıklarına şahit olduklarını, buna karşın kısa sürede bir araya gelen köylülerimizin verdikleri mücadelenin değerli olduğunu ifade ettiler. Toplantıda sorunun gündemde tutulması ve tartışılması kapsamında “Ekoloji Çalıştayı” düzenleme fikri de öne çıktı. Sorunun Meclis gündeminde sıcak tutulmasının yanısıra gerekirse uluslararası arenaya taşınabilineceği vurgulandı. Toplantıda mücadelenin siyaset üstü olduğu ve kendi doğal zeyrinde devam etmesinin önemi üzerinde duruldu.

Baro’nun Yeni Başkanına Tebrik

Toplantının ardından Diyarbakır Baro Başkanı seçilen Av. Abdülkadir Güleç tebtik edilerek, başarılar dilendi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP