İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden GGC’ye ziyaret
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden GGC’ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

Farklı hedefleri olan öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat,"Gençlerimize hizmet etmek için buradayız. Üniversitemizin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır " mesajını verdi.
Dicle Üniversitesi, yükseköğretim tercih sürecine hazırlanan lise öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca gerçekleştirilen ziyaret programları kapsamında 56 farklı okuldan toplam 1991 öğrenci, rehber öğretmenleri eşliğinde üniversite kampüsünü ziyaret etti.
Bölgenin çeşitli il ve ilçelerinden gelen öğrenciler, kampüs alanının yanı sıra birçok fakülte ve akademik birimi gezerek üniversite ortamını yerinde gözlemleme imkânı buldu. Program kapsamında öğrenciler amfilerde derslere katılırken, akademisyenler tarafından üniversitenin eğitim olanakları hakkında bilgilendirildi.

Liseliler Üniversiteyi Gezdi (2)Ziyaretlerde öğrencilere bölüm tercihleri, eğitim süreçleri, kariyer planlaması, öğrenci kulüpleri, uluslararası değişim programları, mezuniyet sonrası fırsatlar ve proje çalışmaları gibi birçok konuda kapsamlı sunumlar yapıldı.
Kampüs yaşamını yakından deneyimleyen öğrenciler, üniversitenin sosyal ve akademik imkanlarını inceleme fırsatı buldu. Ziyaret boyunca çeşitli alanlarda fotoğraf çektiren öğrenciler, Dicle Üniversitesi'nin sunduğu eğitim ortamından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Liseliler Üniversiteyi Gezdi (1)Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, lise öğrencilerinin üniversiteyi erken yaşlarda tanımasının doğru tercih yapma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Eronat, üniversitenin gençlere kapılarını her zaman açık tuttuğunu vurgulayarak, öğrencileri bilimsel çalışmalar ve kampüs hayatıyla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Üniversite yönetimi, tanıtım faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ve daha fazla öğrencinin Dicle Üniversitesi'ni yakından tanımasının hedeflendiğini bildirdi.

Kaynak: BÜLTEN