Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Gürbeyli Mahallesi’nde uzun süredir yaşanan içme suyu sıkıntısının azaltılması için önemli bir adım atıldı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, mahalleye yeni bir kaynaktan su ulaştırmak amacıyla döşediği 1.100 metrelik hattın bağlantı çalışmalarını tamamlıyor.

Yeni su hattında sona gelindi

DİSKİ ekipleri tarafından yaklaşık bir hafta süren çalışmalar kapsamında, Lice ilçe merkezini de besleyen Damar bölgesindeki kaynaktan Gürbeyli Mahallesi’ne uzanan yeni içme suyu hattı döşendi.

Diyarbakır’da 5 ayda 3 bin 787 yangına müdahale edildi
Diyarbakır’da 5 ayda 3 bin 787 yangına müdahale edildi
İçeriği Görüntüle

Yeni hattın mevcut içme suyu şebekesine bağlantısının 8 Ekim’de tamamlanması, ardından mahalleye 9 Ekim’den itibaren su verilmesi planlanıyor.

Kuraklık nedeniyle su kaynağı yetersiz kalıyordu

Gürbeyli Mahallesi’nin mevcut su kaynağında özellikle kuraklığa bağlı olarak mevsimsel debi düşüşleri yaşanıyordu.

Kaynak kapasitesinin mahalle sakinlerinin günlük su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığı dönemlerde DİSKİ ekipleri tarafından tankerlerle su takviyesi yapılıyordu.

Yaklaşık iki yıldır sürdürülen tanker takviyesinin, yeni kaynağın devreye alınmasıyla önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Mahalleye ulaşan su miktarı artacak

Döşenen 1.100 metrelik yeni hat sayesinde Gürbeyli Mahallesi’ne ulaşan içme suyu miktarının artırılması ve özellikle kurak dönemlerde yaşanan su sıkıntısının azaltılması amaçlanıyor.

Şebeke bağlantısının tamamlanmasının ardından yeni kaynaktan suyun mahalleye ulaştırılmasıyla birlikte, Gürbeyli’de uzun süredir yaşanan içme suyu sorununda önemli bir rahatlama sağlanması bekleniyor

Kaynak: BÜLTEN