DOLAR 41,0950 0,52%
EURO 47,9846 0,58%
ALTIN 4.500,870,41
BITCOIN 46391050,89%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuru kayısı tezgahlarda

Kuru kayısı tezgahlarda

Malatya'da kayısı hasat dönemi olduğu için Diyarbakır pazar tezgâhları şu sıralarda kuru ve şekerpare kayısılar ile süslenmeye başlandı.

ABONE OL
1 Eylül 2024 12:29
Kuru kayısı tezgahlarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Eylül 2024 12:29


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Türkiye’nin kayısı deposu ve üretim alanı olan Malatya’da yetiştiriciliği yapılan kayısı meyvesi şu sıralarda Diyarbakır ve merkez ilçelerinde kurulan Pazar tezgâhlarında boy göstermeye başlarken, vatandaşların yoğun ilgisi ise gözlerden kaçmıyor.
Özelliklede içerisinde bulunduğumuz yaz mevsiminde kayısı hasatının yapılarak, kayısıların kurutulmasına başlanması, vatandaşların kış mevsiminde ihtiyaç duydukları kayısıların korunmasında önemli bir rol oynuyor.
Ayrıca Diyarbakır halkının ev yapımı doğal reçellere ilgi göstermesi pazarcı esnafına göre kayısıya olan ilginin bir hayli artmasına neden oluyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP