BDP Hazro belediye başkanı Fettah Mehmetoğlu’nun oğlu Fuat Mehmetoğlu Hazro’dan AK Parti belediye başkan adayı olurken, 2019 seçimlerinde HDP’den Dicle Belediyesi başkanı olan ve daha sonra istifa ederek AK Partiye geçen Felat Aygören yeniden aday gösterildi.
31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Hazro Belediye başkan olan Fuat Mehmetoğlu, 2011 yılında PKK tarafından kaçırılmış, o dönem Belediye başkanı olan babası Fetullah Mehmetoğlu’nun partisinden istifa etmesinin ardından serbest bırakılmıştı.
31 Mart seçimlerinde Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde HDP’nin diğer Kürt parti ve oluşumları ile yapılan ittifakı neticesinde Kürt Demokratlar Platformu’ndan (PDK-Bakur) adayı olarak seçilen Şeyh Sait’in torunlarından FelatAygören 2020 yılında HDP’den istifa ederek bağımsız belediye başkanı oldu. 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın AK Parti rozetini taktığı törenle AK Parti’ye geçen Aygören, 31 Mart seçimlerinden AK Parti’nin Dicle belediye başkan adayı oldu.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025