Diyarbakır Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi’nde kalp krizi geçiren çoban 9,5 saat süren zorlu bir mücadelenin ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, kalp krizi geçiren Ümit Kızıler adlı çoban için havalanan ambulans helikopter kötü hava koşulları nedeniyle geri dönünce, UMKE ve AFAD ekipleri 4 saatlik zorlu bir yolculuk sonrasında hastaya ulaşabildi.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi’nde yaşayan 33 yaşındaki Ümit Kızıler, yaklaşık 2500 metre yükseklikteki bir yaylada hayvanlarını otlatırken kalp krizi geçirdi. Sabah saat 10:30 sularında yaşanan bu acil durum üzerine, bölgeye hemen hava ambulansı çağrıldı. Ancak kötü hava koşulları, ambulansın Ümit Kızıler’e ulaşmasını engelledi ve geri dönmek zorunda kaldı.
Bunun üzerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve vatandaşlar devreye girdi. Yaklaşık 50 kilometrelik zorlu bir parkur olan karayolu ve patika yolları kullanarak hastaya ulaşan ekipler, dört saat süren bir mücadele sonucunda akşam 20:00 sularında Ümit Kızıler’e ulaştı.
İlk müdahalenin ardından Kulp Devlet Hastanesine kaldırılan Kızıler, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra Diyarbakır’a sevk edildi.
Kulp’ta zorlu kurtarma operasyonu
Kulp’ta zorlu kurtarma operasyonu
Kulp’ta zorlu kurtarma operasyonu
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025