Tüm Türkiye’de  olduğu gibi  bu gün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde, yerel yöneticilerin belirlenmesi için sandıklar sabah saat 07.00 itibarıyla açıldı. İlçe genelindeki vatandaşların oy kullanmaya yoğun ilgisi dikkatleri çekti. Oy kullanma işlemi akşam 16.00'ya kadar devam edecek.

Ergani Belediye Eşbaşkanı Güldiken: “Bağımlılıkla Mücadelede Kararlıyız”
Ergani Belediye Eşbaşkanı Güldiken: “Bağımlılıkla Mücadelede Kararlıyız”
İçeriği Görüntüle

İlçe sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek demokratik haklarını kullanmaya başladı. Özellikle yaşlı vatandaşlar, aile bireylerinin yardımıyla oy kullanma noktalarına ulaştı. Çocukları eşliğinde gelen bir anne, okul merdivenlerini çıkarak zorlansa da oyunu kullanmaya kararlıydı.

Ayrıca, ilk kez oy kullanacak gençlerin heyecanı da gözlerden kaçmadı. Genç seçmenler, büyük bir hevesle ve sorumluluk bilinciyle sandık başına giderek oylarını kullandılar.

Kulp ilçesindeki bu yoğun katılım, yerel demokrasinin canlılığının ve vatandaşların yerel yönetimlere olan ilgisinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Kulp'ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi Kulp'ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi

Kaynak: Bilal DALGIÇ