Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, mevcut mezarlıkların dolmasının ardından hayırsever bir işadamının desteğiyle başlatılan yeni mezarlık çalışması, ilçe sakinlerinden ve iş insanlarından büyük destek bekliyor. Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Ramazan Azbay, bu önemli projeyi hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ve yardımsever vatandaşların katkılarının çok değerli olduğunu belirtti.
40 Dönümlük Yeni Mezarlık Projesi
Kulp ilçesinde, yaklaşık 40 yıldır kullanılan mevcut mezarlığın tamamen dolmasıyla yeni bir mezarlık alanına olan ihtiyaç gün yüzüne çıktı. Mevcut mezarlıkların artık yeterli olmaması ve sulak alanlara yapılmış olması sebebiyle ciddi sorunlar yaşanıyordu. Vatandaşlar, cenazelerini defnetmekte güçlük çekiyor, hatta bazı aileler yakınlarının naaşlarını diğer köylerdeki mezarlıklara taşımak zorunda kalıyordu. Bu durumun çözümü için Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Ramazan Azbay, hayırsever işadamı Faik Göngür’ün desteğiyle harekete geçti. 40 dönümlük bir alan üzerinde yeni bir mezarlık projesi başlatıldı.
Muhtar Azbay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, ilçede yeni bir mezarlık alanına duyulan ihtiyacın altını çizdi ve mezarlık yapımı için başta Kulplu iş insanları olmak üzere tüm vatandaşlardan destek talep etti. Özellikle mezarlık alanının inşası sırasında kullanılacak perde betonlar için yardım beklediklerini vurgulayan Azbay, “Bu proje oldukça masraflı olacak ve birçok kişinin yardımıyla tamamlanabilecek” dedi. Ayrıca, bölgenin yapısal zorluklarına dikkat çekerek, beton bariyerlerin büyük maliyet oluşturduğunu ve yerel iş insanlarının bu konuda devreye girmesinin önemini belirtti.
Hayırsever İşadamı Faik Göngür’ün Katkısı
Projenin en büyük destekçisi olan hayırsever işadamı Faik Göngür de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Göngür, daha önce yapılan mezarlık alanlarının ya dolduğunu ya da uygun şartlar sağlamadığını dile getirdi. Yeni mezarlık alanının hem şehir merkezine yakınlığı hem de devlete ait bir arazi üzerinde olması nedeniyle stratejik önem taşıdığını belirtti. Göngür, “Vatandaşlarımız, cenazelerini başka köylere götürmek zorunda kalıyorlardı. Bu, hem ekonomik hem de duygusal olarak büyük bir zorluk oluşturuyordu. Bu yüzden, bu alanın mezarlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve herkesin desteğine ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerel Destek Çağrısı
Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Ramazan Azbay, yerel halkın ve iş insanlarının projeye katkıda bulunmasının Kulp için büyük bir kazanım olacağını belirtti. Ayrıca, projenin ilerleyebilmesi ve tamamlanabilmesi için gerekli olan malzeme ve finansal desteğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Azbay, “Şimdiden projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bu projeyi tamamlayacağız ve ilçemize önemli bir hizmet kazandıracağız” dedi.
Proje, Kulplu hayırseverlerin ve iş insanlarının katkılarıyla hayata geçirilmeyi beklerken, ilçedeki mezarlık sıkıntısının çözümü için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025