KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret
KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde her geçen gün sayıları azalan kınalı dağ kekliklerinin yavrularının yumurtadan çıkma zamanı geldi. İlçe sakinleri, bu günlerde yavrularıyla birlikte ilçenin kırsal dağlarına görsel bir güzellik sunan bu kekliklerin avlanmaması ve korunması gerektiğini belirttiler.

Yaylak Mahalle muhtarı Ahmet Eren, son yıllarda bilinçsiz avlanma sonucu hızla nesli tükenen kınalı dağ kekliklerinin bu günlerde kırsal dağlarımızda yavrularıyla dolaştığını ve avlanmaması gerektiğini söyledi. Eren, "Bu nadide güzelliklerin korunması için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Kınalı dağ keklikleri, doğamızın önemli bir parçası ve onların neslini sürdürmesi için herkesin bilinçli olması şart" dedi.

Kulp ilçesindeki bu doğal güzelliklerin korunması için yetkililer ve doğa severler iş birliği yaparak, bilinçsiz avlanma ve habitat tahribatının önüne geçmek için çalışmalar yürütüyor. Doğayı korumanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan yetkililer, bu süreçte vatandaşların daha duyarlı olmasını istiyor.

Kaynak: BİLAL DALGIÇ