n

Kulp İlöe Milli Eğitim MÜdÜrlÜğÜ Konferans Salonunda dÜzenlenen Anma etkinliği, Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı

n

GÜnÜn anlam ve Önemini belirten konuşmayı, Barış İmam Hatip Ortaokulu TÜrköe ğretmeni Hacer Ulutaş yaptı.

n

Ulutaş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. 'BugÜn İstiklal Marşımızın kabulÜnÜ 101' inci yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin bağımsızlık ve hÜrriyet aşkının en gÜzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Bayrağımız ve onun hÜrriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız, Milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren Ölmez bir şaheserdir. İstiklal Marşını anlayabilmek iöin Mehmet Akif-i iyi bilmek, Onu bÜtÜn yÖnleriyle şahsını topladığı milli mÜcadele ruhunu yakından tanımak. Bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir' dedi.

Kulp’un Sında mezrasında cami için yardım çağrısı
Kulp’un Sında mezrasında cami için yardım çağrısı
İçeriği Görüntüle

n

GÜnÜn anlam ve Önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşının KabulÜ ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan kısa film gÖsterimi yapıldı. ğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından seslendirilen 12ü Mart İstiklal Marşı tÜrkÜleri katılımcılar tarafından bÜyÜk alkış aldı. Kulp İlöesinde ilkokul Öğrencileri arasında dÜzenlenen İstiklal Marşını en gÜzel okuma yarışmasında 1. Olan Öğrenciye , üKulp Kaymakamız ve Belediye Başkan vekilimiz Mustafa GÖzletü tarafından öeşitli ÖdÜller takdim edildi.

n

üResim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında 1.ü olan Öğrencilere , Hakim Fatma Yılmaz, İlöe Jandarma BÖlÜk Komutanı Binbaşı Erkan zgÜr, Hakim Fatma Toptan tarafından öeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından anma tÖreni sona erdi.

n

Anma etkinliği programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa GÖzlet, Ak Parti Kulp İlöe Başkanı Abdulselam Toprak ,daire amirleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Muhabir: Gazete Detay