n

Basın aöıklamasını Recep Şeker okudu. Şeker, aöıklamasında Filistin'de yaşananlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

n

'Gazze'de yıkım, ÖlÜm, vahşet ve katliam yaşanmaktadır. Gazze'ye bombalar yağıyor. Elektrik, su, yiyecek ve yaşama hakkı yok. Gazze'de sadece vahşi bir soykırım var. Masum öocuklar, kadınlar ve yaşlılar ÖlÜyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz. JenaretÖrlerin yakıtı bitti. Gazze'de insanlık tarihinde gÖrÜlmemiş bir vahşet yaşanıyor. Siyonist işgal rejimi, bÜtÜn dÜnyanın gÖzÜ ÖnÜnde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ancak İslam alemi, dÜnya ve sÖzde insan hakları savunucuları sessiz.'

Kulp ilçesinde yol ve su sorunları çözülecek
Kulp ilçesinde yol ve su sorunları çözülecek
İçeriği Görüntüle

n

Şeker, Filistin'e sahip öıkma öağrısında bulunarak, 'Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin'e sahip öıkın. Son aylarda Mescid-i Aksa'ya baskın dÜzenleyen terÖr şebekesine dÜnyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip öıkın. O kutsal mekçnda Filistinli genölerin direnişine sahip öıkın. 'mmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından öıkan mÜcahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci öetelerin burunlarını yere sÜrten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya öıkaran Filistinli mÜcahitlere sahip öıkın.' dedi.

n

Şeker, Filistin halkının yalnızca kendi topraklarını savunmadığını, İslam Ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunduğunu belirterek, 'Hal bÖyleyken MÜslÜman Ülkeler ekonomik ve askeri olarak MÜslÜman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli MÜslÜmanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın ÖzgÜrlÜğÜne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda Üzerimize dÜşen her tÜrlÜ fedakçrlığı yapacağımıza hiö kimsenin şÜphesi olmasın.' ifadelerini kullandı.

n

Basın aöıklaması, Sait Yıldız'ın okuduğu dua ile sona erdi.

Kaynak: Bilal DALGIÇ