n
Uygulamada sÜrÜcÜlerin emniyet kemerleri kontrol edilerek, sÜrÜcÜlere emniyet kemeri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Kulp Kaymakamı GÖzlet ile trafik ekipleri sÜrÜcÜler ve yolculara öikolata ikram etti.
Uygulama ile ilgili aöıklamada bulunan Kulp Kaymakamı Mustafa GÖzlet,” İöişleri Bakanlığı'nın trafik gÜvenliğinin en Üst noktaya taşınması iöin yasal ve yapısal dÜzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yÜkseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması gibi atılan biröok Önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığının en Üst noktaya taşınması amacıyla başlattığı 'Bi Hareketine Bakar Hayat'temalı kampanyası 1 Kasım'da başlatılıp devam etmektedir. BugÜn itibarıyla TÜrkiye genelinde eşzamanlı olarak trafik ekiplerimizce bu uygulamalar kontrol ediliyor. Bizde trafik ekiplerimize nezaret ederek, sÜrÜcÜlerimize gÜvenli trafik bir hareketine bakar kapsamında emniyet kemerinin Önemini belirtmeye öalışıyoruz. Bu şekilde şofÖrlerimizi uyarıyoruz. Emniyet kemerinin uygulanması bilimsel verilerde kaza sonrası ÖlÜm riskini yÜzde 45, ağır yaralanma riskini de yÜzde 60 oranında indirdiğini gÖrdÜğÜmÜz iöin bu uyarıları vatandaşlarımıza yapıyoruz” dedi.
Kampanyanın tÜm vatandaşlara ulaşılmasının sağlanması iöin Kulp İlöesinde bulunan billboardlara “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyasına ait afişler asılarak, resmi kurumların internet hesaplarında paylaşımlar yapıldı.




