Kulp Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, memurların sosyal ve mali haklarını güvence altına aldı.
Kulp Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen törene Belediye Eş Başkanları Fatma Ay ile Murat İpek, Tüm Bel-Sen Eş Başkanı Mehmet Çandar, Kadın Sekreteri Cansu Şahin, Şube Sekreteri Selahattin Zenger, Sendika Denetleme Kurulu Üyesi Ümit Ay ve birçok memur katıldı.
İmzalanan sözleşmeye göre, memurlara yılda dört defa ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, sosyal denge tazminatının her ayın 15’inde ödenmesi yenilendi. Sözleşme özel günleri de kapsadı; kadın emekçiler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, engelli emekçiler ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer gün idari izinli sayılacaklar.
Kadın çalışanlar ayda bir gün regl izni kullanabilecekler. Bununla birlikte, çok eşli evlilik yapan personelin sözleşmeden faydalanamayacağı belirtildi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025