DOLAR 41,0948 0,53%
EURO 47,7912 0,58%
ALTIN 4.479,750,05
BITCOIN 45983670,77%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kovanlar Toplanıyor Bal Raflarda Yer Alıyor

Kovanlar Toplanıyor Bal Raflarda Yer Alıyor

Diyarbakır’ın yaylalarında toplanan bal petekleri kentin birçok noktasında satışa sunulmaya başlandı.

ABONE OL
23 Ağustos 2025 10:52
Kovanlar Toplanıyor Bal Raflarda Yer Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Ağustos 2025 10:52


Kaynak: TAHA YAYAN

Mayıs ayında Diyarbakır yaylalarına bırakılan kovanlar Ağustos ayının ikinci haftası ile birlikte toplanma sürecine girdi. Üç buçuk ayı aşkın bir süredir yaylalarda bulunan kovanlarda elde edilen ballar ise Diyarbakır kent genelinde bulunan market ve satış noktalarının tezgahlarında yer almaya başladı. Ayrıca petek ve süzme olmak üzere satışa sunulan ballar niteliğine ve gram ağırlığına göre fiyatlanarak satışa sunuluyor.

Öte yandan yaylalarda toplanan doğal ballar özelliklede Bağlar ilçesinin birçok noktasında satışa sunulurken, üreticiler ürünlerinde herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi yer almadığını dile getiriyor. Diğer yandan esnaflar henüz istenilen satış miktarına ulaşamadıklarını belirtirken, Kasım ayı ile birlikte satış oranlarında ciddi bir yükseliş beklediklerini ifade ediyor.

Şuan için halen yaylalarda bal kovanlarının toplandığını söyleyen esnaflar, üretilen petek ve süzme balların kente getirildikçe bal ürünleri satış fiyatının düşeceğini vurguluyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP