2025 – 2026 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Bu kapsamda Diyarbakır kent genelinde bulunan kırtasiyelerde şimdiden hazırlıklar başladı. Söz konusu hazırlıklar bugün itibari ile görünür hale gelirken, okul ürünlerinin fiyatları geçen yıla göre bir miktar arttığı kırtasiyeciler tarafından belirtiliyor.
Okul çantaları, defter, kalem gibi temel ihtiyaçlar marka ve özelliklerine göre fiyatlanırken, vatandaşlar henüz ürün alımına başlamış değil. Öte yandan çantalar için istenen fiyatlar 650 liradan başlayıp bin lira üzerine kadar çıkarken, defterlerin satış fiyatı 60 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Diğer yandan kalemlerin ortalama fiyatı 50 lira düzeyinde bulunuyor.
Ayrıca birçok kırtasiye esnafı okul açılış tarihi olan 8 Eylül gününden birkaç gün önce satışların yoğun noktaya ulaşacağını vurguluyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025