DOLAR 41,0985 0,76%
EURO 47,6148 0,83%
ALTIN 4.454,56-0,52
BITCOIN 45707841,57%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırgızistan’da darbe girişimi önlendi

Kırgızistan’da darbe girişimi önlendi

Kırgızistan'da, şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme girişiminde bulunan bir gruba düzenlenen baskında, büyük miktarda mühimmat ve bir milletvekiline ait askeri kimlik kartı ele geçirildi.

ABONE OL
6 Temmuz 2024 19:26
Kırgızistan’da darbe girişimi önlendi
5

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Temmuz 2024 19:26


Kaynak: İHA

Kırgızistan’da iktidara darbe girişimi şüphesiyle gözaltına alınan grup üyelerinin adreslerine yapılan baskında, 255 bin 238 mühimmat ve bir parlamento milletvekiline ait askeri kimlik kartı ele geçirildi.
Kırgızistan’da şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme hazırlığı yapan ve dün gözaltına alınan şahısların adreslerine bugün baskın düzenlendi. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi tarafından baskınların detayına ilişkin yapılan açıklamada, iktidarı şiddet yoluyla ele geçirmeyi planlayan yıkıcı grup üyelerinin adreslerine yapılan aramada 50 tüfek, 20 tabanca, 255 bin 238 mühimmat, 200 adet kolluk kuvvetleri üniforması, 150 adet polis şapkası ile 100 askeri şapka, 38 kurşungeçirmez yelek, 2 dron, el yapımı patlayıcıların ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, arama çalışmaları sırasında ayrıca milletvekili Marlen Mamatkanov’a ait askeri kimlik kartının bulunduğu bilgisi aktarıldı.
Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi dün yaptığı açıklamada, “Vatandaşların ölümüne yol açan kitlesel olaylar düzenleyerek iktidarı şiddet yoluyla ele geçirmeyi ve ülkede toplumsal ve siyasi durumu istikrarsızlaştırmayı planlayan yıkıcı bir grubun faaliyetinin engellendiğini” duyurmuştu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP