Zamanında dinlenme ve serinleme noktası olarak tercih edilen Keziban Ana Çeşmesi, artık sadece damla damla akan suyuyla dikkat çekiyor. Bakımsız haliyle çevreden geçenlerin üzüntüsünü toplayan çeşme, eski ihtişamını kaybetmiş durumda.
Yoldan geçen sürücüler, çeşmenin bölge için önemli bir dinlenme noktası olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. “Bu çeşme yıllardır burada, nice yorgun yolcuya serinlik sundu. Şimdi ise neredeyse kurumuş, çevresi de bakımsız. Bir el atılsa yine eski haline döner” diyen vatandaşlar, çeşmenin restore edilmesini istiyor.
Yerel yönetimlerin veya ilgili kurumların çeşmeye sahip çıkması bekleniyor. Bölge sakinleri, Keziban Ana’nın adını taşıyan bu tarihi çeşmenin tekrar hayat bulmasını umut ediyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025