DOLAR 41,1122 0,52%
EURO 47,8526 0,58%
ALTIN 4.482,670,01
BITCOIN 4572756-0,28%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars Baraj Gölü’nde alg patlaması: Gölün rengi yeşile döndü

Kars Baraj Gölü’nde alg patlaması: Gölün rengi yeşile döndü

Kars Baraj Gölü’nde alg patlaması nedeniyle suyun rengi yeşile döndü. Vatandaşlar bu durumu müsilaj olarak değerlendirirken, gölün kıyı şeridi tamamen yeşil renge büründü ve havadan görüntülendi.

ABONE OL
28 Eylül 2024 10:19
Kars Baraj Gölü’nde alg patlaması: Gölün rengi yeşile döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Eylül 2024 10:19


Kaynak: İHA

Kars Çayı’nın beslediği Kars Baraj Gölü’nde alg patlaması nedeniyle gölün rengi yeşile büründü.
2017 yılında su tutmaya başlayan Kars Baraj Gölü’nün Eylül ayının son günleri renginin yeşile bürünmesi dikkat çekti. Alg patlamasının yaşandığı göl havadan görüntülendi.
Kars Baraj Gölü’nün başlangıç notası olan eski Boğazköy bölgesinde su üzerinde bulunan yeşil tabakaya anlam veremeyen vatandaşlar, yetkililerin suyun renginin neden yeşile döndüğü araştırmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise göl renginin yeşile bürünmesini müsilaj olarak değerlendiriyor. Vatandalar, “Baraj suyu yeşil vaziyette, herhalde müsilaj dediğimiz şey bu olsa gerek, şu anda suyun rengi tamamen yemyeşil, barajın önünden başlıyor, arka tarafına kadar devam ediyor” dedi.
Öte yandan, yeşile bürünen baraj gölü havadan görüntülendi. Dron ile çekilen görüntülerde gölün kıyı şeridinin tamamen yeşile büründüğü görüldü.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP