DOLAR 41,0921 0,51%
EURO 48,0346 0,57%
ALTIN 4.506,460,54
BITCOIN 46184210,17%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karal: Çiftçimiz yalnız değil, üreticimiz sahipsiz değil

Karal: Çiftçimiz yalnız değil, üreticimiz sahipsiz değil

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, parti olarak emeğe, alın terine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Çiftçimiz yalnız değil, üreticimiz sahipsiz değil.” dedi.

ABONE OL
24 Mayıs 2025 15:26
Karal: Çiftçimiz yalnız değil, üreticimiz sahipsiz değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Mayıs 2025 15:26


Kaynak: HİBYA

DEVA Partili Karal, partisinin Ankara İl Başkanı Elçin Gülören ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Sincan ilçesi Yenikayı Mahallesi’nde çiftçileri ziyaret etti.

Ziyarette, üreticilerle bir araya gelen Karal, tarım sektöründeki güncel sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karal, çiftçinin yüksek üretim maliyetleri, artan girdi fiyatları, yetersiz desteklerin yanı sıra kuraklık, susuzluk ve zirai donun hasarı ile mücadele etmeye çalıştığının altını çizdi.

Tarımda uygulanan yanlış politikaların Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirdiğini ifade eden Karal, “Çiftçiye kanunen verilmesi gereken desteği vermiyoruz. 2025 bütçesinin 14’ te 2’si faize gidiyor ama üreticiye gelince kaynak yok deniyor. Anadolu dünyanın en mümbit topraklarına sahip. Ege’de başka, İç Anadolu’da başka, Karadeniz’de başka ürün yetişir. Ama çiftçimiz geçinemediği için üretimi bırakıyor. Benim bölgemde çay ve fındık üretiliyor. Ama üreticiler bir bir üretimi terk ediyor çünkü desteklemeler yetersiz ve ürünü para etmiyor.” şeklinde konuştu.

Karal, tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Tarım politikalarının nasıl olması gerektiğini yazdık. Türkiye’nin yeniden kendi kendine yeten bir ülke haline gelmesi için çözüm bellidir: Planlama, destek ve üreticinin yanında duran bir devlet. Çiftçimiz yalnız değil, üreticimiz sahipsiz değil. Biz DEVA Partisi olarak onların emeğine, alın terine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP