DOLAR 41,0948 0,53%
EURO 47,7912 0,58%
ALTIN 4.479,750,05
BITCOIN 45983670,77%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kar altında kaybolan köy yaşamı

Kar altında kaybolan köy yaşamı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Gökçe köyünde, 3 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle tek katlı evler neredeyse görünmez hale geldi. Köylüler, yaşam alanlarını karın altından kurtarmak için günlerdir mücadele ediyor.

ABONE OL
21 Şubat 2024 09:42
Kar altında kaybolan köy yaşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21 Şubat 2024 09:42


Kaynak: İHA

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 150 haneli tek katlı evlerden oluşan Gökçe köyü, yer yer karda kayboldu.
İlçenin Gökçe köyünde kış, aylardır etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı yer yer 3 metreyi geçti. 150 hanelik köyde tek katlı evler karda kayboldu. Vatandaşlar, kardan kapanan evlerin temizliğini yapmak için günlerdir küreklerle cam ve kapı önlerini temizliyor.


Menduh Timur, günlerdir kar temizliği yaptığını, tek katlı evlerin çoğu kar altında kaldığını söyledi.
Geçen yıla göre çok kar yağdığını belirten Timur, “3 metreye yakın kar yağmış durumda. Bizde evlerde rutubet olmasın diye sürekli çatıları, cam ve kapı önlerini temizliyoruz. Çok zorlanıyoruz ama mecburuz, başka çaremiz yok. Nisan ayında buraya bahar gelecek, hayvanlarımızı dağa çıkaracağız” dedi.

BEYTÜŞŞEBAP’IN 150 HANELİ KÖYÜNDE TEK KATLI EVLER KARA TESLİM OLDU

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP