DOLAR 41,1139 0,53%
EURO 47,8587 0,59%
ALTIN 4.484,070,04
BITCOIN 4571110-0,63%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaderine terk edilmedi

Kaderine terk edilmedi

Balıkçılarbaşı'nda Silvan İlçe garajı olarak kullanılan alan şimdilerde araç otoparkı ile hizmet veriyor.

ABONE OL
10 Aralık 2024 14:08
Kaderine terk edilmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Aralık 2024 14:08


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Melik Ahmet Caddesi üzerinde bulunan alan bir dönem Diyarbakırlı vatandaşlar için büyük bir öneme sahip olduğundan ötürü insan ve araç hareketliliğinin yoğun olarak yaşanıyordu. Şimdilerde ise Diyarbakırlı vatandaşlar için araç otoparkı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Söz konusu alan mazi içerisinde birçok Diyarbakırlıların anılarında büyük bir öneme sahip olduğu için halen görenlerin duygu yüklü zamanlara dönmesine neden oluyor. Zira ilçe garajı olarak kullanılan alan gurbete gidenlerin, evinden ve ailesinden uzak kalanların, uzak diyarlara gidenler için kalkış noktası oluyordu. Kavuşmaların, ayrılıkların yaşandığı alan bu yönü ile Diyarbakırlılar tarafından halen ziyaret edilerek eski günlerin yad edilmesine neden oluyor.

Öte yandan Diyarbakırlılar tarafından kaderine terk edilmeyen eski ilçe garajı onarılarak araçların park alanı haline dönüştürülmesi ile varlığı korunmaya devam ediliyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP