kentte etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına rağmen devam etti.Odun yakarak ısınmaya çalışan işçiler,”Şartlar ne olursa olsun mağduriyetimiz giderilinceye kadarr buradan ayrılmayacağız ” mesajını verdi.
Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şubesi öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan çadırda eylem yapan işçiler hak mücadelesinde 239 gün geride kaldı.
Odun sobası yakarak ısınan işçiler,”Bizi ekmeğimizden edenler sıcak ortamlarda keyif yaparken biz gasp edilen haklarımız için buradayız. İki elimiz yakanızda olacak. Hakkımızı alıncaya kadar buradayız ” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Ercan Kahraman’dan Kararlılık Vurgusu
Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, mağdur işçilerle adeta kader birliği yaptıklarını söyledi. Kahraman,”Bu insanların tek geçim kaynağı ve umudu buydu. Emeklerini gasp ederek ellerinden aldılar. Hepsinin ayrı hikayesi var insan dinlerken bile kahroluyor. 8 aydır bu zulme karşı mücadele ediyoruz ve sonuna kadar gideceğiz inşallah ” sözleriyle kararlılık vurgusu yaptı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025