Üzüm sezonu sona erince fiyatlarda düşüşe geçti. Diyarbakır’ın Çermik ve Kulp ilçeleri ile kırsal yerleşim birimlerinde yetiştirilen üzümler fiyatı düşmesine rağmen ilgi de görmemeye başladı. Özelliklede son bir haftayı aşkın süredir Diyarbakırlı vatandaşlar kent genelinde kurulan tezgâhlarda satışa sunulan üzüme ilgi göstermiyor.

Whatsapp Image 2025 11 02 At 14.57.51 (1)Bu duruma neden olarak ise esnaflar sezon sonunda kalan üzümlerin cılız ve çekirdekli olmasını gösteriyor. Mevsiminde satışa sunulan üzüm kilogramının fiyatı 120 lira seviyesinde iken, şu günlerde kilogram bedeli 50 liraya kadar düştü. Esnaflar elde kalan son ürünleri bitirmeye çalıştıklarını ancak günde 12 kilogramdan fazla ürün satamadıklarını belirtiyor.

Engin Yeşil’den Finansman Çağrısı: “Üretene Kaynak, İstihdam Sağlayana Destek Verilsin”
Engin Yeşil’den Finansman Çağrısı: “Üretene Kaynak, İstihdam Sağlayana Destek Verilsin”
İçeriği Görüntüle

Esnaflar üzüm satıcılığının son demlerini yaşadığını ve ilerleyen günlerde Diyarbakırlıların üzüm bulamayacaklarını ifade ediyor.

Kaynak: BİLAL DALGIÇ