DOLAR 41,1087 0,52%
EURO 47,8526 0,57%
ALTIN 4.482,400,00
BITCOIN 4553703-0,68%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hevsel Bahçeleri, Baharın Renkleriyle canlandı

Hevsel Bahçeleri, Baharın Renkleriyle canlandı

Diyarbakır ve çevresinde bir haftadan fazla süren yoğun sağanak yağışların ardından, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen ekolojik Hevsel bahçeleri, doğanın uyanışını kutluyor. Doğanın uyanışını fotoğraflarla belgeleyen Mehmet Masum Süer, dün çektiği görüntülerle Hevsel'e baharın geldiğini kanıtladı.

ABONE OL
30 Mart 2024 11:08
Hevsel Bahçeleri, Baharın Renkleriyle canlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Mart 2024 11:08


Kaynak: Nurettin FİDANCAN

Baharın müjdecisi olan pembe renkli badem çiçekleri, Hevsel Bahçeleri’ni süslemeye başladı. Bu çiçekler, çiçek tomurcuklarıyla beslenen ve baharın tadını çıkaran renkli kuşlara ev sahipliği yapıyor. Kuş cıvıltıları, baharın müjdecisi olarak Hevsel’in atmosferini dolduruyor. İlerleyen günlerde, diğer ağaç türlerinin de çiçek açmasıyla birlikte baharın renkleri daha da belirgin hale gelecek.

Hevsel Bahçeleri, tarih boyunca Diyarbakır’ın doğal ve kültürel mirası olmuştur. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine alınmasıyla da dünya genelinde büyük bir öneme sahip olan bu bölge, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Baharın gelmesiyle birlikte, Hevsel Bahçeleri’nin doğal güzellikleri ve canlılarıyla yeniden canlanması, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP