Kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslenen ana caddelerde, ilçe protokolü ve halkın katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
Yürüyüşe Hazro Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akın Erim, ilçe emniyet müdürü, jandarma komutanı, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hazro halkı,uzun süredir görülmeyen bir kalabalıkla bir araya geldi. Gençlerin yüksek enerjisi ve vatandaşların yoğun ilgisi olan etkinlik coşkuyla karşılandı.
Etkinlik sonrası açıklama yapan Kaymakam Doğukan Koyuncu, “Gençlerimizin bu anlamlı günde bayramı sahiplenmesi ve halkımızın gösterdiği ilgi bizleri gururlandırdı. 19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ruhunun simgesidir. Bugün bu ruhu Hazro’da hep birlikte yaşadık” dedi.
Hazro’da gerçekleşen bu anlamlı yürüyüş, 19 Mayıs’ın önemine yakışır bir şekilde, halkın gönlünde yer eden bir bayram anısına dönüştü. Gençlerin ve vatandaşların taşıdığı 100 metrelik dev Türk bayrağı yürüyüşe damga vurdu.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025