DOLAR 41,0981 0,51%
EURO 47,6841 0,56%
ALTIN 4.470,16-0,17
BITCOIN 45859881,70%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GÜNSİAD: “Tarihi Bir Dönemeçteyiz, Barışı Destekliyoruz”

GÜNSİAD: “Tarihi Bir Dönemeçteyiz, Barışı Destekliyoruz”

Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNSİAD), Kürt meselesinde yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu tarafından okunan açıklamada, Türkiye’nin barış sürecinde kritik bir aşamada olduğu vurgulandı.

ABONE OL
4 Mart 2025 12:02
GÜNSİAD: “Tarihi Bir Dönemeçteyiz, Barışı Destekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 Mart 2025 12:02


Kaynak: ALİ VURANEL

“Silahlar Devreden Çıkıyor, Demokratik Siyaset Öne Çıkıyor”
GÜNSİAD, 1 Ekim’den bu yana gelişen sürecin umut verici olduğunu belirtti. Açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü desteğiyle ivme kazandığı ve TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin büyük çoğunluğunun bu girişime destek verdiği vurgulandı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat 2025’te örgütüne silah bırakma ve kendini feshetme çağrısında bulunduğu hatırlatılan açıklamada, PKK’nin de bu çağrıyı tamamen benimsediği ve uygulayacağını duyurduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin bu gelişmeden duyduğu memnuniyetin altı çizildi.


“Demokratik Çözüme Güçlü Destek Veriyoruz”
Açıklamada, GÜNSİAD’ın her zaman demokratik yöntemleri savunduğu ve Kürt meselesinin ancak demokratik yollarla çözülebileceğine inandığı vurgulandı. “Silahları devreden çıkaracak, şiddetin defterini kapatacak ve Kürt meselesini demokratik siyasetin bir konusu haline getirecek bu süreci güçlü bir şekilde yürekten destekliyoruz” denildi.
GÜNSİAD, ölümlerin son bulması, barışın inşası ve Türkiye’nin hak ettiği huzur ve refaha kavuşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, tüm taraflara sorumlulukla hareket etme ve barışçıl bir dil kullanma çağrısında bulundu.


“Tarihi Bir Fırsat Kaçırılmamalı”
Kürt toplumunun tüm aktörlerinin bu sürece sahip çıkmasını isteyen GÜNSİAD, barış sürecine katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli, Öcalan, muhalefet partilerinin liderleri ve Kürt siyasetinin önemli isimleri Mesud Barzani, Neçirvan Barzani, Mesrur Barzani, Bafıl Talabani ve Qubat Talabani’ye teşekkür etti.
“Bir dönem kapanıyor, yeni bir dönem açılıyor. Dar siyasi hesaplara kapılmadan, geleceği barış temelinde inşa etmeliyiz. Gün, barışa omuz verme günüdür” ifadelerine yer verilen açıklamada, GÜNSİAD’ın bu bilinçle hareket edeceği ve sürece tam destek vereceği kamuoyuna duyuruldu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP