Devlet Bahçeli’nin çağrısından sonra başlayan yeni sürecin beklentileri konusunda bir basın toplantısı düzenleyen Güneydoğu Sanayici ve İş insanları Derneği (GÜNSİAD):, ülkemizde hem ekonomik hem de insani büyük maliyetlere sebep olan bu meseleyi çözmek adına, hayati önem taşıyan tarihi günlerden geçiyoruz’ ‘dedi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti lokalinde basın mensuplarıyla bir araya gelen GÜNSİAD Başkanı Şahİsmail Bedirhanoğlu’ ‘Kürt meselesi, Türkiye’de bütün toplumsal sorunların merkezinde yer alır. Ülkemizin ekonomik, siyasi ve hukuki problemlerinin tamamı bu meseleyle yakından bağlantılıdır. Ekonomik krizlerimizi, siyasi kutuplaşmalarımızı ve hukuki açığımızı bu meseleden bağımsız düşünmenin imkanı yoktur.
1 Ekim’den bu yana, ülkemizde hem ekonomik hem de insani büyük maliyetlere sebep olan bu meseleyi çözmek adına, hayati önem taşıyan tarihi günlerden geçiyoruz. Sayın Bahçeli’nin başlattığı ve Sayın Cumhurbaşkanının da destek verdiği bu girişimin, tüm tarafların muhataplarınca da karşılık bulduğunu ve gün geçtikçe kuvvetlendiğini görüyoruz.
Halkımızın, kangrene dönüşmüş bu sorunu bitirmek için yapılan bu tarihi girişimleri olgunlukla karşılamasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Mecliste temsil edilen siyasi partilerin kahir ekseriyetinin bu süreci desteklemesinden de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca bu girişimin mecliste ele alınıyor olmasını da, süreç kadar değerli buluyoruz.
Kürt meselesinin çözümü için çok değerli ve tarihi bir fırsatı yakalamış bulunmaktayız. Kürt meselesinin silahtan arındırılmasını, silahların devreden çıkarılması için yapılan bu girişimleri ve konunun demokratik siyaset alanında müzakere edilir hale gelmesini destekliyoruz.
Tarihi bir kavşaktayız. Herkesin bu tarihi kavşakta üzerine düşeni yapmasını, sorumlulukla davranmasını, dönemin ruhuna uygun dil ve üsluba önem vermesini ve söylemlerinde durumun hassasiyetini gözeterek özenle hareket edilmesini bekliyoruz.
Kürt toplumunun bütün siyasi aktörlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve tüm dinamiklerinin sürecin arkasında güçlü bir şekilde durmalarını özellikle ifade etmek istiyor ve bekliyoruz.
Bizler Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları (GÜNSİAD) olarak:
Bu girişimin nihayete erdirilmesi için her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduğumuzu, tüm tarafların ve kamuoyunun bilmesini istiyoruz’ ‘dedi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025