DOLAR 41,0976 0,51%
EURO 47,6877 0,56%
ALTIN 4.467,79-0,22
BITCOIN 45933841,46%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fırtına ve tipiye yakalanan Dicle Elektrik ekipleri kurtarıldı

Fırtına ve tipiye yakalanan Dicle Elektrik ekipleri kurtarıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde elektrik arızasını gidermeye çalışan Dicle Elektrik ekipleri, fırtına ve tipide mahsur kaldı, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

ABONE OL
29 Aralık 2024 19:41
Fırtına ve tipiye yakalanan Dicle Elektrik ekipleri kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Aralık 2024 19:41


Kaynak: İHA

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde fırtına ve tipiye yakalanan Dicle Elektrik arıza ekipleri ölümden döndü. Mahsur kalan ekiplere belediyenin iş makinesi ile kurtarıldı.
Beytüşşebap ilçesinde 2 gündür etkili olan fırtına ve kar yağışı nedeniyle elektrik hattında arıza oluşmuş ve Dicle Elektrik ekipleri arızayı gidermek için Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesi Avaspi yakınlarındaki 2 bin 200 rakımlı bölgeye gidip arızayı gidermek için çalışma başlattı. Şebekelerin olmadığı bölgede saatlerce çalışan ekipler hava kararınca geri dönmek istedi ancak kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Ekipler çalıştıkları bölgeye yakın bir kulübe olduğunu görüp buraya sığınmak istedi ancak ekipler kulübenin demir kapısını kırıp içeri giremedi. Saatler süren çalışmanın ardından uydu telefonundan Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü arayan ekipler yardım istedi. Bilgi verilmesi üzerine Uzungeçit beldesine ait iş makinesi bölgeye yönlendirildi.
Belediye iş makinesi sabaha karşı ekiplere ulaşarak mahsur kalan 3 personeli kurtardı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP