Çalışmalar 17 Ağustos’ta başlayacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışmaların 17 Ağustos-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Çalışmalar, belirtilen tarihler arasında her gün 08.00-18.00 saatleri arasında yapılacak. Asfalt serimi nedeniyle çalışma alanlarında araç geçişine izin verilmeyecek.
Hangi yollar kapatılacak?
Çalışma kapsamında Fatih Caddesi’nin Cemiloğlu Caddesi ile Girne Caddesi arasındaki bölümü geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.
Bunun yanı sıra Gürsel Caddesi’nin Cemiloğlu Caddesi ile Karacadağ Bulvarı arasındaki bölümü de çalışmalar süresince araç trafiğine kapalı olacak.
Söz konusu güzergâhları kullanan sürücülerin, çalışma saatlerinde ulaşımda aksama ve yoğunluk yaşanmaması için alternatif yolları tercih etmeleri istendi.
Sürücülere uyarı
Belediye tarafından yapılan duyuruda, sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için alternatif güzergâhları kullanmaları ve çalışma alanlarında bulunan trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde söz konusu bölgelerde trafik yoğunluğunun oluşabileceği değerlendirilirken, sürücülerin yolculuklarını planlarken geçici trafik düzenlemesini dikkate almaları önem taşıyor.
Asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından güzergâhların yeniden araç trafiğine açılması bekleniyor. Çalışmaların güvenli ve hızlı şekilde tamamlanabilmesi için sürücülerin görevlilerin yönlendirmelerine uymaları ve çalışma alanlarına yaklaşmamaları istendi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol yapım ve bakım çalışmalarının kent genelinde ulaşım altyapısının iyileştirilmesine yönelik sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların gösterdiği anlayış için teşekkür etti.





